De boekencollectie van de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther is in een periode van bijna 570 jaar door de Norbertijnen bijeen gebracht. Deze rijke collectie wordt momenteel digitaal ontsloten via RUQuest, de catalogus van de Radboud Universiteit Nijmegen. Hierdoor wordt de gehele abdijbibliotheek van Berne, inclusief de moderne collectie, wereldwijd toegankelijk. Neem hieronder alvast een kijkje.

Catalogi

Catalogus 20e eeuw tot nu toe (in aanbouw): De catalogus van de abdijbibliotheek wordt gedigitaliseerd. De kaartcatalogus is per oktober 2018 afgesloten.

Catalogus historische boeken: Op dit moment wordt de historische boekencollectie (1400-1900) ontsloten in RUQuest. Tip: alle materialen van de abdijbibliotheek vindt u met het commando: b8:QGEB nu=avb#?


Lees hier meer over de algehele bibliotheekcollectie van de Abdij van Berne.

STCN
De STCN (Short-Title Catalogue, Netherlands) is de nationale bibliografie van Nederland voor de periode 1540-1800. De STCN wordt samengesteld en uitgegeven door de Koninklijke Bibliotheek. Het bestand staat, als wetenschappelijk bibliografisch onderzoeksinstrument, aan iedereen ter beschikking en wordt nog dagelijks uitgebreid. Bijzonder is dat de Nederlandstalige bijbels van de Abdij van Berne ook in de STCN zijn opgenomen. Alle abdij-records (momenteel 75) zijn hier te vinden.