Historische boekencollectie
De historische boekencollectie (1400-1900) verkeert in opmerkelijk goede staat. Dat de collectie een aanzienlijk aantal levensbeschrijvingen van Norbertus bevat, mag niet verbazen. In het 17de-eeuwse gedeelte van de collectie is het opvallendste exemplaar daarvan de editie uit 1622, gedrukt op perkament en waarvan de kopergravures op spectaculair fraaie wijze met de hand zijn ingekleurd.

De historische boekencollectie  bevat diverse thema’s. Naast theologie vindt men er ook publicaties betreffende literatuur, kunst, geneeskunde en biologie. De collectie bestaat uit 100 handschriften,  51 incunabelen, 186 postincunabelen, 331 16de-eeuwse werken, 1006 17de-eeuwse werken, 1280 18de-eeuwse werken, 2525 19de-eeuwse werken.

Vakbibliotheek premonstatenzers
Bevat publicaties betreffende o.a. geschiedenis van de orde, filosofie, psychologie, theologie. Voor een volledig overzicht zie het UDC-schema (pdf).

Gymnasiale collectie
De gymnasiale collectie bevat publicaties met betrekking tot taal/filologie, kunst, literatuur, toegepaste wetenschappen algemeen en geschiedenis. De gymnasiale collectie is een afgesloten collectie. Voor een volledig overzicht zie het UDC-schema in de bibliotheek

Tijdschriftencollectie
Download hier binnenkort de tijdschriftenlijst Abdijbibliotheek van Berne.

Terug naar bibliotheekcollectie